Genk zwaait Belgisch jeugdinternational Sierra (19) uit: avontuur in Eredivisie

Genk zwaait Belgisch jeugdinternational Sierra (19) uit: avontuur in Eredivisie

01-02-2021 19:05 Laatste update: 19:27
21

Heracles Almelo heeft Elias Sierra overgenomen van KRC Genk. De negentienjarige middenvelder tekent een contract voor 3,5 jaar in Almelo, met een optie voor nog een seizoen. 

Dat maakt Heracles via officiële kanalen bekend. Cyriel Dessers, die afgelopen zomer de overstap maakte van Almelo naar Genk, speelde een belangrijke rol bij de transfer. "Ik ben blij dat ik bij Heracles Almelo getekend heb", begint Sierra in een reactie op de clubwebsite. "Ik denk me hier verder te kunnen ontwikkelen. Teamgenoot bij Genk, Dessers, heeft me veel positiefs over de club verteld. Het voelt ook goed nu hier ben. Ik kan niet wachten op de eerste trainingen en wedstrijden."

Wedden

Meer odds

Technisch directeur Tim Gilissen is in zijn nopjes met de komst van Sierra. "Elias is een jonge talentvolle middenvelder. Hij is uit het juiste hout gesneden en heeft een goede opleiding gehad. Hij heeft het in zich om van waarde te worden voor Heracles Almelo. Door deze winterse overgang krijgt hij de kans nu al kennis te maken met onze speelwijze en de manier van werken. Het is mooi dat Elias voor ons kiest."

Sierra doorliep vanaf de O8 de jeugdopleiding van Genk. Hij maakte in september 2020 zijn debuut in het eerste elftal van de Belgische club en speelde in meerdere vertegenwoordigende Belgische jeugdelftallen.