'Oranje moet oppassen voor Belgische overval na belletje van bondscoach Martínez'

'Oranje moet oppassen voor Belgische overval na belletje van bondscoach Martínez'

02-02-2021 06:55
79

De Belgische voetbalbond wil Pascal Struijk voor de neus van de KNVB en het Nederlands elftal wegkapen. Bondscoach Roberto Martínez van de Rode Duivels voerde al een telefoongesprek met de 21-jarige verdediger, meldt De Telegraaf.

Struijk werd geboren in Deurne en heeft zowel de Belgische als de Nederlandse nationaliteit. Bij België naderen oudgedienden als Toby Alderweireld en Jan Vertonghen het einde van hun carrière, waardoor Martínez zijn oog heeft laten vallen op Struijk, die een ijzersterke ontwikkeling doormaakt bij Leeds United.

De 1.90 meter lange, linksbenige mandekker was in de laatste zeven Premier League-duels basisspeler en won zondag met de ploeg van manager Marcelo Bielsa nog met 1-3 bij Leicester City. Hij had de meeste succesvolle passes (55) en ingrepen (5) van alle spelers op het veld. 

Struijk genoot zijn jeugdopleiding bij ADO Den Haag en Ajax, voordat hij in januari 2018 naar Leeds vertrok. Met die ploeg promoveerde hij afgelopen seizoen naar het hoogste niveau, waarna hij een verbeterd contract tekende tot medio 2024. Nu is hij dus ook op de radar van de Rode Duivels verschenen. "Het klopt dat de bondscoach van België contact met Pascal heeft opgenomen", bevestigt zijn zaakwaarnemer Tim Vrouwe aan De Telegraaf.

Vooralsnog is Struijk niet in beeld geweest bij Oranje. Met Virgil van Dijk, Nathan Aké, Daley Blind en Sven Botman is de concurrentie op zijn positie groot. Toen Botman in november werd overgeheveld door bondscoach Frank de Boer, werd Mats Knoester van Heracles Almelo als zijn vervanger opgeroepen bij Jong Oranje.

"Alle Nederlanders die in grote buitenlandse competities spelen, zijn natuurlijk bij ons bekend. We doen echter geen uitspraken over de status van spelers", stelt directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma van de KNVB.