Groningen stunt met 'één van Europa's grootste talenten': 'Suárez was toen ook 18'

Groningen stunt met 'één van Europa's grootste talenten': 'Suárez was toen ook 18'

02-02-2021 10:45 Laatste update: 12:13
88

Mark-Jan Fledderus kan zijn geluk niet op met de komst van Paulos Abraham. Het Zweedse toptalent (18) kwam maandag op de valreep over van AIK Solna. Fledderus vergelijkt hem met Luis Suárez.

Groningen huurt Abraham met een verplichte optie tot koop van naar verluidt twee miljoen euro. Vanaf de zomer ligt hij tot medio 2026 vast. "Dit is een groot talent waar heel veel clubs achteraan zaten. We zijn ontzettend blij dat het gelukt is", zegt Fledderus bij ESPN. "Wij dachten eigenlijk zelf dat deze jongen niet haalbaar zou zijn voor ons, maar dat bleek toch zo te zijn. Hij staat te boek als één van de grootste Europese talenten in zijn leeftijdscategorie."

"Het is een jongen met heel veel dynamiek, veelzijdig, wendbaar en een goede snelheid en iemand die op alle posities voorin kan spelen. Ik denk dat hij nog enorme stappen kan zetten. Hij kan nog sterker en sneller worden en hij moet nog op zoek naar zijn beste positie. We hebben hem lang vastgelegd omdat het een talentvolle jongen is maar ook omdat we nog even moeten 'sleutelen' om hem echt top te maken."

Fledderus verwacht op korte termijn niet al te veel van Abraham, maar trekt wel de vergelijking met Suárez. "Ik heb zelf mee mogen maken als speler dat Luis Suárez bij FC Groningen kwam. Ik wil niet zeggen dat hij van het kaliber gaat zijn van wat Suárez heeft bereikt, alleen dat was toen ook een 18-jarige jongen. De eerste drie, vier maanden zagen wij niet dat Suárez een ongelofelijk talent was. Hopelijk gaan we dit seizoen al goede flitsen van hem zien, maar het kan ook langer duren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie