Fledderus vertelt verhaal achter grote deal Groningen: 'Ik heb wel buikpijn gehad'

Fledderus vertelt verhaal achter grote deal Groningen: 'Ik heb wel buikpijn gehad'

01-02-2021 20:35 Laatste update: 20:53
51

Mark-Jan Fledderus had maandag nog het gevoel dat de transfer van Paulos Abraham naar FC Groningen af zou ketsen. Veel grote clubs hadden de pijlen gericht op het Zweedse talent (18), maar Groningen wint de strijd.

Groningen maakte trots zijn komst bekend. "Het speelde wat langer, maar we dachten dat dit onmogelijk was", zegt Fledderus bij FC Afkicken. "We hoorden dat er grotere clubs mee bezig waren en er grotere bedragen mee gemoeid waren."

Het balletje begon te rollen bij de transfersoap rond Daleho Irandust, de speler van BK Häcken die ook in beeld was bij Groningen. "Die zitten bij hetzelfde zaakwaarnemerskantoor. Toen kwam deze jongen ook ter sprake. Zij wilden er alles aan doen om hem hier te krijgen, omdat het een goede stap is voor die jongen."

"Ik zei dat we hem kenden en hem heel goed vinden. Ik dacht dat het een moeilijk verhaal zou gaan worden", zegt Fledderus. "Dit is voor ons een grote transfer. Ik heb de afgelopen week wel gemerkt dat er meer bij komt kijken. Het is een grote investering voor ons, je praat ook over grote clubs die zich in de strijd mengen. Dat is ook gebeurd. Je moet aan zoveel touwtjes trekken om het voor elkaar te krijgen. Ik had soms het gevoel dat ik 28 ballen hoog moest houden, terwijl ik maar twee handen heb."

Fledderus was er lang niet gerust op. Zelfs maandag vreesde hij dat het niet door zou gaan. "Ik heb vandaag wel buikpijn gehad. Er werd via zaakwaarnemers nog van alles geprobeerd. Maar ik vind het niet chique om namen te noemen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie