Dramatisch Arsenal verliest op Molineux en eindigt met negen man

02-02-2021 20:55 Laatste update: 21:03
33

Arsenal heeft de uitwedstrijd bij Wolverhampton Wanderers verloren. Ze eindigden een wedstrijd waarin alles tegenzat met negen man en een 2-1 nederlaag.

Wolverhampton Wanderers - Arsenal 2-1
Vlak voor rust zag het er allemaal nog prima uit voor Arsenal. The Gunners stonden dankzij een knappe goal van Nicolas Pépé met 1-0 voor op Molyneux, maar in de blessuretijd van de eerste helft tekende het eerste onheil zich af. David Luiz haalde een aanvaller van Wolves op onhandige wijze neer, kreeg daarvoor de rode kaart en zag dat de toegekende strafschop werd benut door Ruben Neves.

Na rust ging het van kwaad tot erger voor de ploeg uit Londen. Eerst maakte Joao Moutinho op fabelachtige wijze de 2-1 door vanaf een meter of 25 binnen te schieten en twintig minuten voor tijd raakte keeper Bernd Leno de bal met zijn hand buiten het strafschopgebied, waarvoor ook hij de rode kaart kreeg. Zwaar in ondertal konden The Gunners geen vuist meer maken en mochten ze van geluk spreken dat het bij 2-1 bleef. Arsenal blijft door de nederlaag tiende.