Bosz en Leverkusen lijden beschamende bekernederlaag tegen vierdedivisionist

02-02-2021 21:02
64

Bayer Leverkusen en trainer Peter Bosz hebben een beschamende nederlaag geleden. Rot-Weiss Essen, middenmoter op het vierde niveau in Duitsland, versloeg Die Werkself na verlenging met 2-1.

Essen komt uit in de Regionalliga, maar daar was tegen de formatie van trainer Peter Bosz weinig van te zien. Hoewel Leverkusen veel meer balbezit en ook meer kansen had, kwamen ze maar niet tot een doelpunt. Binnen negentig minuten raakte Die Werkself de paal maar liefst vier keer. Goals vielen er in de reguliere speeltijd echter niet.

In de verlenging viel het gewenste doelpunt wel. Leon Bailey, voormalig Ajax-target, maakte in minuut 105 de 0-1 en leek daarmee een bekersof af te wenden. Het dappere Essen gaf zich echter niet gewonnen en maakte vier minuten later prompt 1-1 via Oguzhan Kefkir, die zijn ploeg daarmee in de wedstrijd hield.

Luttele minuten later was de sensatie compleet. Simon Engelmann maakte drie minuten voor tijd de 2-1 namens de vierdedivisionist en na een paar minuten overleven had RWE de zege binnen. Een hard gelag voor Bosz en Leverkusen, dat door deze beschamende nederlaag uit het bekertoernooi ligt en zich volledig kan richten op de competitie en de Europa League.