Platje doet boekje open over terugkeer naar Nederland: 'Zijn een beetje boos'

Platje doet boekje open over terugkeer naar Nederland: 'Zijn een beetje boos'

02-02-2021 22:18
22

Melvin Platje heeft een boekje opengedaan over zijn huurtransfer naar De Graafschap. De 32-jarige spits was helemaal op zijn plek bij Bali United, maar gaat door meerdere factoren toch tijdelijk op het tweede niveau in Nederland voetballen.

"Ik had daar (bij Bali United, red) zeker meer kunnen verdienen, maar de uitdaging om met De Graafschap te gaan spelen om promotie sprak mij heel erg aan", stelt Platje in gesprek met het Algemeen Dagbald. "Dat verdienen ze, eigenlijk natuurlijk vorig jaar al. Het is mijn bedoeling om daarbij te helpen. Een stuk of vier Nederlandse clubs toonden interesse, maar De Graafschap sprak mij het meeste aan."

Toch was er ook nog een andere belangrijke reden voor Platje om te vertrekken bij Bali United. In Indonesië is de competitie door het coronavirus stilgelegd. Daarbij zijn sinds zeven weken ook groepstrainingen verboden door de overheid. "Dan ga je natuurlijk wel even nadenken wat het beste voor jezelf is", vertelt de spits daarover.

Volgens Platje was men bij Bali United niet blij met zijn vertrek. "Ja, ze vroegen allemaal waarom ik wegging. Nu zijn ze een beetje boos op me, haha." De cultheld wil na zijn verhuurperiode echter gewoon weer terug keren bij zijn oorspronkelijke club. "Zeker weten. Ik heb net mijn contract verlengd, namelijk. De villa die ik op Bali heb laten bouwen, is bijna af. Het leven daar is geweldig. Beter dan daar kan niet."