Man U buit rode kaart na anderhalve minuut (!) genadeloos uit en wint met 9-0

02-02-2021 23:07 Laatste update: 23:21
76

Manchester United heeft aan zijn doelsaldo kunnen werken tijdens de midweekse Premier League-ontmoeting met Southampton. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer had 88 minuten (!) lang een numerieke meerderheid en won uiteindelijk met 9-0 (!) van The Saints, die zelfs met negen man eindigden.

Southampton begon verrassend goed aan het Premier League-seizoen, maar is inmiddels afgezakt naar het rechterrijtje en speelde dinsdag na twee minuten al een verloren wedstrijd. Basisdebutant Alex Jankewitz gaf zijn visitekaartje af met een doldrieste tackle op Scott McTominay en kon meteen weer de kleedkamer opzoeken.

De openingstreffer van de thuisploeg liet nog ruim een kwartier op zich wachten, maar was onvermijdelijk en werd verzorgd door de twee backs. Aaron Wan-Bissaka liep bij de tweede paal een voorzet van Luke Shaw binnen. Nog voor rust werd het ook nog 4-0 via Marcus Rashford een eigen goal van Jed Bednarek en Edinson Cavani. De ploeg van Ralph Hasenhüttl had bovendien nog geluk dat Mike Dean ingreep nadat Mike Dean een penalty had uitgedeeld aan de gastheren.

Ook na rust, nadat Donny van de Beek was ingevallen voor Shaw, liet de VAR zich gelden. Che Adams leek de eer nog te redden voor de gasten, maar zijn 4-1 werd afgekeurd. Manchester United deed het een tijdje rustig aan, maar voerde de score in de slotfase alsnog op. Anthony Martial en Scott McTominay maakten kort na elkaar de 5-0 en de 6-0 en in de slotfase werd de rampspoed voor de gasten nóg groter. Bednarek tikte Martial lichtjes aan in de zestien meter: penalty én rood. Bruno Fernandes maakte er 7-0 van.

Manchester United had nog drie minuten blessuretijd over om dubbele cijfers te halen en kwam nog gevaarlijk dicht in de buurt. Anthony Martial schoot van dichtbij de 8-0 binnen en het slotakkoord was voor Daniel James: 9-0!