Van Ajax, Barça, PSV, Liverpool en Lazio naar ADO: 'Heb de lat hoog gelegd'

Van Ajax, Barça, PSV, Liverpool en Lazio naar ADO: 'Heb de lat hoog gelegd'

Gepubliceerd: woensdag 3 februari 2021 om 14:30wo 03-02-2021 om 14:30

Bobby Adekanye liep in zijn jeugdjaren stage bij ADO Den Haag, Feyenoord en Ajax om vervolgens via de Amsterdamse club de stap te maken naar FC Barcelona. Na zijn vertrek uit Spanje speelde hij bij PSV, Liverpool en Lazio. Inmiddels speelt Adekanye op huurbasis voor ADO Den Haag. Spijt van zijn keuzes heeft hij allerminst.

Het begon voor Adekanye allemaal in de jeugdopleiding van Ajax. Op zijn twaalfde maakt hij een droomtransfer naar Barcelona. "Wie wil er nou niet bij de club van Messi en Iniesta spelen? Veel mensen zeiden toen, doe het niet. Blijf nog hier. Maar alles gebeurt met een reden. Als ik die stap toen niet had gemaakt, had ik hier wellicht niet gestaan", geeft Adekanye aan in gesprek met Omroep West.

Uiteindelijk mag Adekanye tóch niet spelen voor Barça, omdat de club de transferregels aan zijn laars lapte bij de transfer. Hij vertrekt op huurbasis naar PSV. Vanuit Eindhoven vertrekt hij naar Liverpool om vervolgens uit te komen bij Lazio. Daar heeft hij zijn debuut in het eerste elftal inmiddels gemaakt. In het eerste elftal van Lazio is er dit seizoen echter geen plaats voor hem: Adekanye moet minuten gaan maken bij ADO. 

"Of ik echt zo goed ben? Haha, dat zeg je niet over jezelf, maar ik kan wel zeggen dat ik een lekker balletje kan trappen. In heb de lat vrij hoog gelegd voor mezelf. Ik vind het normaal dat mensen veel van mij verwachten", vervolgt hij. "Als ik een slechte wedstrijd speel en er komt kritiek, dan moet ik dat accepteren. (...) Ik ben hier gekomen om ADO te helpen, ze verdienen het niet om op deze plek te staan. ADO is een grote club."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws