Duitse overheid maakt geen uitzondering: Liverpool is niet welkom in Leipzig

Duitse overheid maakt geen uitzondering: Liverpool is niet welkom in Leipzig

Gepubliceerd: donderdag 4 februari 2021 om 19:13do 04-02-2021 om 19:13

De selectie van Liverpool mag Duitsland niet in en dus wordt de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig niet in Leipzig gespeeld. Het is nu aan de Bundesliga-club om voor een alternatief te zorgen.

Dat melden Duitse media. Leipzig vroeg de Duitse overheid eerder deze week om uitzondering voor Liverpool, maar heeft dat niet gekregen. Het heeft alles te maken met de uitbraak van het coronavirus in Engeland. Daardoor geldt in Duitsland een vliegverbod voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk.

De bal ligt nu bij Leipzig. Als de club de wedstrijd niet kan laten spelen, volgt een reglementaire 3-0 nederlaag. Leipzig draagt als thuisspelende club niet alleen de verantwoordelijkheid, maar ook de extra kosten die het met zich meebrengt. 

De wedstrijd tussen Liverpool en Leipzig staat voor 16 februari op het programma. De return is twee weken later. Uitstellen is volgens BILD een optie, maar dat is in verband met het overvolle speelschema praktisch haast niet te doen. Optie twee is om de eerste wedstrijd op Anfield te laten spelen, maar dat brengt extra risico's met zich mee. De kans is namelijk groot dat het vliegverbod (dat nu nog tot 17 februari geldt) verlengd wordt en dan zou Leipzig niet meer terugkunnen. Optie drie is op neutraal terrein spelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws