'Wellicht twee thuisduels voor Liverpool in achtste finale CL wegens vliegverbod'

'Wellicht twee thuisduels voor Liverpool in achtste finale CL wegens vliegverbod'

04-02-2021 10:22 Laatste update: 11:25
28

Een geldend vliegverbod van Engeland naar Duitsland gooit mogelijk roet in het eten van het Champions League-duel RB Leipzig-Liverpool. Het verbod geldt tot 17 februari, het affiche tussen bovengenoemde teams staat één dag eerder op de planning.

Het zou zomaar kunnen dat Liverpool door het geldende vliegverbod (vanwege corona) beide wedstrijden in achtste finale van de Champions League in eigen land speelt. Leipzig-Liverpool staat gepland op 16 februari, maar het vliegverbod geldt tot en met 17 februari.

Leipzig heeft inmiddels een aanvraag gedaan bij de regering om het heenduel van de clash tegen Liverpool óók in Engeland te spelen, meldt The Daily Mail. Mocht het verzoek gehonoreerd worden, dan wijken de clubs naar alle waarschijnlijkheid uit naar een neutrale locatie in Londen, waar gespeeld gaat worden zonder publiek.

Of het daadwerkelijk zo ver gaat komen is nog maar de vraag. De UEFA heeft het recht om, wanneer de situatie daar om vraagt, wedstrijden te verzetten en opnieuw in te plannen. De 'oorspronkelijke' Liverpool-Leipzig, de tweede wedstrijd van het tweeluik in de achtste finales van de Champions League, staat gepland op 10 maart.