Liverpool verliest na 4 jaar durende thuisserie plots twee keer op rij op Anfield

Liverpool verliest na 4 jaar durende thuisserie plots twee keer op rij op Anfield

03-02-2021 23:05
64

Liverpool was bijna vier jaar lang niet te kloppen op het eigen Anfield, maar heeft woensdag zijn tweede thuisnederlaag in twee weken tijd moeten slikken. Na Burnley bleek ook een andere laagvlieger te sterk: nummer zeventien Brighton & Hove Albion nam een verrassende 0-1 zege mee uit Liverpool.

Liverpool baarde in zijn eerste wedstrijden van 2021 opzien door bijna vijfhonderd minuten lang niet te scoren, maar leek het lek boven te hebben: eerst werd er gewonnen bij Tottenham Hotspur, vervolgens bij West Ham United. Tegen Brighton stak het bekende probleem echter weer de kop op. De regerend landskampioen had een overschot aan balbezit, maar wist daar nauwelijks iets mee te doen. Mohamed Salah verprutste na drie minuten al een fraaie kans, maar daar bleef het ook bij.

Ook vroeg in de tweede helft kreeg Liverpool een kans, maar Roberto Firmino slaagde er ook niet in om de ban te breken. Niet veel later werd het zelfs 0-1. Dan Burn kopte de bal voor het doel, Nathaniel Phillips kreeg hem niet weg en Steven Alzate frommelde hem uiteindelijk voorbij Caoimhin Kelleher, die de op het laatste moment afgehaakte doelman Alisson verving.

Liverpool moest plotseling een punt veilig zien te stellen, maar kon opnieuw één enkele kans voor Salah noteren. De 0-2 leek zelfs dichterbij dan de 1-1, maar Kelleher hield zijn team op de been. Brighton kwam de slotfase echter zonder noemenswaardige kleerscheuren door en kon de armen na afloop in de lucht steken. Liverpool moet de wonden likken en is ver van titelprolongatie verwijderd. Manchester City won eerder op de avond zijn negende (!) competitieduel op rij en heeft zeven punten voorsprong, met bovendien één wedstrijd tegoed. De nummers vier en één van Engeland treffen elkaar zondag.