Jonker neemt Telstar-gok na tip El Hamdaoui en lovende kritiek uit 'Ajax-circuit'

Jonker neemt Telstar-gok na tip El Hamdaoui en lovende kritiek uit 'Ajax-circuit'

04-02-2021 21:04 Laatste update: 21:12
20

Voormalig Eredivisie-topscorer Mounir El Hamdaoui heeft zijn oude trainer Andries Jonker aan een nieuwe speler geholpen. Telstar maakte begin deze week de komst van de achttienjarige Hossein Zamani wereldkundig, na een tip van El Hamdaoui.

Zamani werd in 2002 geboren in Iran geboren, speelde later in de jeugdopleiding bij Ajax, vertrok in 2019 naar het Italiaanse Genoa en speelt voorlopig dus in Velsen-Zuid. Trainer Jonker werd benaderd door El Hamdaoui, die hij nog kent van zijn tijd bij Willem II. "Mounir heeft tegen mij gezegd: ik heb een uitstekende speler, daar kan jij wel wat mee", vertelt hij aan NH Sport.

Jonker legde zijn oor te luisteren in Amsterdam en hoorde opnieuw alleen maar lovende kritieken. "In het Ajax-circuit heb ik geïnformeerd. Dat was allemaal zeer positief en lovend. Toen we hebben we gezegd: nou luister, deze gok gaan we nemen voor een half jaar. En als hij het goed doet, blijft hij nog eens twee jaar."

Zamani heeft tot het einde van het seizoen getekend in Velsen-Zuid. Telstar zou echter een tweejarige optie kunnen lichten en hem dus voor langere tijd binnenboord kunnen houden.