Suárez: 'Het bestuur zei alleen dat het de beslissing van Koeman was'

Suárez: 'Het bestuur zei alleen dat het de beslissing van Koeman was'

05-02-2021 09:56
37

Luis Suárez vertelt dat hij veel moeite had met zijn vertrek bij FC Barcelona. Trainer Ronald Koeman deelde de 33-jarige Uruguayaan mee dat hij niet meer nodig was in Camp Nou.

"Het was heel moeilijk door de manier waarop ik werd afgedankt", vertelt Suárez in een interview met Onda Cero. "Ik wilde dat mijn kinderen mij op een grootse manier zouden zien vertrekken." Hij vond het dan ook moeilijk om het nieuws aan zijn kinderen te vertellen. "Toen het moment daar was om het ze te vertellen, was dat heel moeilijk. Ze begrepen al dat er iets aan zat te komen."

Volgens de oud-Ajacied deelde Koeman hem het slechte nieuws mede. "Koeman belde me en vertelde dat ze niet meer op me rekenden. De club gaf me geen uitleg, ze zeiden alleen dat het de beslissing van de trainer was." De Nederlander gaf eerder nog aan dat hij handelde in opdracht van het bestuur, dat wilde verjongen en de salariskosten wilde verminderen.

"Niet alleen Messi begreep het niet, ook veel fans van Barça snapten het besluit niet. Ik wilde geen probleem zijn, maar de manier waarop ik moest vertrekken bij Barça deed pijn", vertelt Suárez over zijn gedwongen vertrek.

Suárez miste in november het duel van Atlético Madrid met Barça, omdat hij besmet was met het coronavirus. Hij is de laatste maanden echter in bloedvorm. Met veertien goals is hij topscorer van de Primera División. Dat zijn er twee meer dan zijn vriend Lionel Messi. "Natuurlijk mis ik Messi. We waren erg close en het is vreemd om nu met hem te moeten chatten."

De Uruguayaan zag tot zijn afgrijzen dat het megasalaris van de Argentijnse ster op straat kwam te liggen. "Dat kan ik echt niet begrijpen, dat is iets privé. Ik weet ook echt niet wie het kan zijn geweest. Maar er zijn maar een paar mensen die er vanaf wisten. Messi heeft Barcelona alles gegeven, meer dan elke speler de club ooit heeft kunnen geven."