'Begrijp dat het vervelend is voor Ajax en Onana, maar is voor ons geen nadeel'

'Begrijp dat het vervelend is voor Ajax en Onana, maar is voor ons geen nadeel'

Gepubliceerd: vrijdag 5 februari 2021 om 15:18vr 05-02-2021 om 15:18

Laatste update: vrijdag 5 februari 2021 om 15:19vr 05-02-2021 om 15:19

Bart Ramselaar en René Hake zijn geschrokken van het nieuws dat Ajax-keeper Andre Onana de komende twaalf maanden geschorst is. De middenvelder van FC Utrecht denkt niet dat alle commotie bij de club uit Amsterdam invloed gaat hebben op het duel met de Domstedelingen van zondagmiddag, René Hake hoopt van wel.

"Dit vind ik echt jammer om te horen. Wat zonde voor hem", begint Ramselaar na de Utrecht-training in gesprek met De Telegraaf. "Als ik dit hoor, dan denk ik vooral aan hem en aan zijn carrière. Het zal niet bewust zijn geweest, dat hij het heeft gebruikt. Ik vind het heftig."

Eerder deze week vergat Ajax recordaankoop Sébastien Haller in te schrijven voor de Europa League, een paar dagen later komt daar het Onana-nieuws bij bovenop. Ramselaar verwacht niet dat het veel verandert aan de wedstrijd van zondag. "Er gebeurt daar wel een hoop, maar Ajax blijft de grote favoriet. Ik denk dat ze daar genoeg professionals hebben om het allemaal goed op te vangen. We kunnen onze borst natmaken."

Onrust
Utrecht-coach René Hake ziet het nodige gebeuren bij Ajax. "Heel apart dit. Het is een hectische week bij Ajax. Daar gebeurt nogal wat. Het zal onrustig zijn, maar ik kan niet inschatten of dat invloed heeft op hun spel. Het enige wat wij kunnen doen, is onszelf dusdanig scherp maken, dat we laten zien dat we er gebruik van kunnen maken als die onrust er al überhaupt is."

Stiekem, vanuit het oogpunt van Utrecht, is Hake wel blij dat Onana er zondag niet bij is. "Ik begrijp dat het voor Ajax en Onana heel vervelend is dat het zo loopt. Maar voor ons hoeft het geen nadeel te zijn, als een speler met de kwaliteit van Onana niet speelt", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat het worden bij Ajax - FC Utrecht?

Winst Ajax
69%
Gelijkspel
10%
Winst Utrecht
21%
(1021 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws