Zeven kandidaat-opvolgers van Onana: shoppen bij Twente of inzetten op comeback

Zeven kandidaat-opvolgers van Onana: shoppen bij Twente of inzetten op comeback

06-02-2021 14:00
143

Door de megaschorsing van Andre Onana zal Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, met de handen in het haar zitten. Het huidige seizoen zal afgemaakt worden met Maarten Stekelenburg of Kjell Scherpen onder de lat, maar ook in de volgende voetbaljaargang ontbreekt de Kameroener nog. VoetbalPrimeur zet een aantal zomerse transferopties voor Ajax voor je op een rijtje.

Joël Drommel (24 jaar, FC Twente)
Sinds 5 december 2020, de dag waarop Ajax thuis met 1-2 van FC Twente verloor, wordt Drommel onophoudelijk met de Amsterdammers in verband gebracht. De keeper heeft meermaals aangegeven na dit seizoen te willen vertrekken uit Enschede en steekt niet onder stoelen of banken dat hij een overstap naar Ajax wel ziet zitten. Twente zou willen meewerken aan een transfer, maar wel tegen de juiste voorwaarden.

Jasper Cillessen (31 jaar, Valencia)
De eerste doelman van Oranje stond tussen 2011 en 2016 al onder contract in Amsterdam en iedere transferperiode wordt zijn naam genoemd als opvolger van Onana. Het zou niet gek zijn als de Groesbeker positief tegenover een comeback bij Ajax staat: bij Valencia krijgt Jaume Domènech de voorkeur van trainer Javi Gracia en in de Johan Cruijff Arena blijft hij hoe dan ook in de kijker bij de bondscoach. Daarnaast is het geen geheim dat Valencia geld nodig heeft.

Hendrik Van Crombrugge (27 jaar, RSC Anderlecht)
De Belg werd als doelman van KAS Eupen al door Ajax bekeken en ook nadat hij in 2019 naar Anderlecht overstapte, is Van Crombrugge niet van de Amsterdamse radar verdwenen. De keeper uit Leuven ligt er momenteel uit met een rugblessure, maar liet in de wedstrijden die hij wél speelde zien een betrouwbare doelman te zijn. Hij ligt wel nog tot medio 2025 vast in Brussel en zal dus niet goedkoop zijn.

Predrag Rajkovic (25 jaar, Stade de Reims)
Net als Van Crombrugge werd ook Rajkovic, keeper van het nationale team van Servië, al meermaals aan Ajax gelinkt. Stade Reims haalde hem in 2019 voor vijf miljoen euro op bij Maccabi Tel Aviv en dat bleek een gouden zet, want in zijn eerste seizoen was hij één van de beste keepers in de Franse Ligue 1. Dat betekent wel dat zijn prijskaartje gestegen zal zijn. De Fransen hebben hem tot medio 2023 vastgelegd.

Dominik Livakovic (26 jaar, Dinamo Zagreb)
Voor de fervente Football Manager-speler is Livakovic geen onbekende. De Kroaat verdedigt al jaren het doel van Dinamo Zagreb en doet dat bijzonder goed. Binnen vier jaar steeg zijn marktwaarde van 600.000 euro naar dertien miljoen euro en werkte hij zich op tot doelman van het nationale elftal. Zijn verbintenis loopt tot medio 2024 en dus zou Overmars komende zomer drie jaar aan contract af moeten kopen.

Odysseas Vlachodimos (26 jaar, Benfica)
De in Duitsland opgegroeide Griek is al sinds jaar en dag de vaste doelman van het Griekse nationale elftal. Wellicht dat Ajax eens bij bondscoach John van 't Schip kan polsen of Vlachodimos open staat voor een transfer naar Amsterdam. Als de hoofdstedelingen inzetten op een gevestigde naam, kan de 1 meter 91 lange goalie wel eens op het lijstje terecht komen. Benfica, de club waar hij onbetwist de eerste doelman is, kan naar verluidt zo'n achttien miljoen euro voor hem vragen.

Tomás Vaclík (31 jaar, Sevilla)
Deze ervaren goalie heeft als voordeel voor Ajax dat hij komende zomer transfervrij is. De Tsjech, die bij Sevilla eruit gekeept werd door Yassine Bono en daar nu tweede man is, kan komende zomer gaan en staan waar hij wil. Nadeel is wel dat Vaclík vaak te kampen heeft met blessures. Het afgelopen jaar alleen al was hij drie maanden afwezig met een kniekwetsuur. Zijn ervaring spreekt wel in zijn voordeel: hij keepte al in de Champions League namens FC Basel.