'Ik trof Van Gaal in een bar: je had gelijk met Keane, ik zat fout, zei hij'

'Ik trof Van Gaal in een bar: je had gelijk met Keane, ik zat fout, zei hij'

06-02-2021 21:06
10

Michael Keane is dit seizoen één van de pijlers onder het sterk presterende Everton, maar werd ooit gewogen en te licht bevonden door Louis van Gaal. Daar heeft de inmiddels 69-jarige Amsterdammer echter spijt van, onthult zijn ex-collega Warren Joyce.

Keane speelde in augustus 2014 twee officiële wedstrijden onder Van Gaal: één helft tegen Sunderland in de Premier League én het League Cup-duel met MK Dons, dat een blamerende 4-0 nederlaag opleverde. Vervolgens verkaste de verdediger naar Burnley en was zijn Manchester United-carrière voorbij. "Ik zei nog tegen Louis dat hij moest blijven", vertelt Joyce, toenmalig jeugdtrainer bij Manchester United, aan The Manchester Evening News. "Hij heeft het in zich om centraal achterin bij Manchester United te staan, zei ik toen."

Keane was tijdens de voorbereiding echter al eens door de mand gevallen in een oefenduel met Real Madrid. "Gareth Bale maakte hem het leven zuur", herinnert Joyce zich nog. "Maar Michael was pas net aangesloten bij de selectie. Hij was die zomer met de jeugd van Engeland weg geweest en had maar één week vakantie gehad. Maar hij wilde zich per se laten zien aan de nieuwe manager."

Uiteindelijk groeide Keane uit tot Engels international en dwong hij via Burnley een transfer naar Everton af, zag ook Van Gaal. "To be fair to Van Gaal, ik liep hem ooit tegen het lijf in een bar in Portugal, toen hij al weg was bij Manchester United. Hij zei tegen mij: je had gelijk met Keane, daar zat ik fout", herinnert Joyce zich.