Koeman duidelijk over herboren Barça-aanvaller: 'Ik heb nooit twijfels gehad'

Koeman duidelijk over herboren Barça-aanvaller: 'Ik heb nooit twijfels gehad'

06-02-2021 21:55 Laatste update: 22:09
12

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman beweert dat hij nooit twijfels heeft gehad over Antoine Griezmann. De Fransman had het in zijn eerste periode moeilijk bij Barça, maar doet het de laatste weken erg goed door bepalend te zijn. Koeman is ook lovend over Ousmane Dembélé.

"Ik herinner me het telefoontje met hem nog, toen ik tekende voor Barça", vertelt Koeman op de persconferentie over Griezmann. "Ik vertelde hem dat ik veel vertrouwen in hem had. Ik weet dat hij in het begin niet zo veel goals en assists produceerde zoals nu. Ik heb alleen nooit twijfels gehad over hem en hij heeft zelfkritiek. Het is belangrijk om hem als speler te hebben. Hij heeft altijd gewerkt om het tij te keren en om het beste van zichzelf te geven."

Ousmane Dembele is een andere speler die in positieve zin opvalt bij Barcelona. De laatste jaren kwakkelde de 23-jarige aanvaller met meerdere blessures, maar is nu voor langere tijd fit. "Ik weet niet wat er de afgelopen jaren is gebeurd", reageert Koeman op de vele blessures die Dembélé had. "Maar hij heeft zich fysiek erg verbeterd en kan het tempo van de wedstrijden aan. Geweldig."