Onrust in Engeland na bizarre rode kaart: 'Iedereen ziet dat dit per ongeluk was'

Onrust in Engeland na bizarre rode kaart: 'Iedereen ziet dat dit per ongeluk was'

06-02-2021 23:50
115

In Engeland is enorme ophef ontstaan over een rode kaart die West Ham United-middenvelder Tomas Soucek zaterdagavond kreeg. De Tsjech raakt Aleksandar Mitrovic, de spits van Fulham, per ongeluk met zijn elleboog en wordt vervolgens weggestuurd door scheidsrechter Mike Dean.

Zelfs Mitrovic liet weten dat er weinig aan de hand was en kwam na de wedstrijd zijn steun aan Soucek aanbieden, maar Dean was onverbiddelijk. Nadat de VAR van dienst hem naar de kant riep om te kijken oordeelde hij dat hij een rode kaart moest geven en West Ham-trainer David Moyes reageerde na afloop woest.

 "Ik schaam me voor de persoon die de VAR was", zei hij tegenover diverse Engelse media. "Iedereen zag dat dit per ongeluk ging, dus ik vind het echt belachelijk dat ze hem toch een rode kaart geven. Het is de bedoeling dat de VAR de juiste beslissing neemt, maar dit is gewoon niet eerlijk tegenover Soucek."

In de studio van Sky Sports was analist Jamie Redknapp ook niet te spreken over de beslissing van Dean. "Wat denkt hij hier te zien?", vraagt Redknapp zich af. "Wat gebeurt er met onze sport? Als je dit soort beslissingen toch ziet… Dat is echt niet de sport waar wij zo van houden. Verre van, zelfs." 

Bekijk hieronder het incident!