Memphis stijgt op eeuwige topscorerslijst van Lyon: 'Eer om hem voorbij te gaan'

Memphis stijgt op eeuwige topscorerslijst van Lyon: 'Eer om hem voorbij te gaan'

07-02-2021 08:34
20

Olympique Lyon won zaterdagavond met 3-0 van Strasbourg en had dat voor een groot gedeelte te danken aan Memphis Depay. De Nederlander was met twee treffers belangrijk voor zijn ploeg en gaat op de eeuwige topscorerslijst van Lyon voorbij Karim Benzema.

Memphis maakte in de eerste helft de 1-0 na een fout in de Strasbourg-defensie en in de tweede helft vuurde hij op prachtige wijze een vrije trap tegen de touwen. Hij was tevreden na het laatste fluitsignaal. "Ik ben blij met mijn twee doelpunten, maar nog belangrijker: met de zege van het collectief", tekent L'Équipe op uit de mond van Memphis.

Dat hij met zijn twee doelpunten Benzema voorbij is op de topscorerslijst van Lyon, vervult hem met trots. Memphis heeft inmiddels 67 goals gemaakt in 161 officiële duels voor de Franse club. "Benzema is een bron van inspiratie voor me", vervolgt de Nederlander. "Hij is op jonge leeftijd naar Real Madrid gegaan en speelt daar nog steeds. Ik ben enorm trots in één adem genoemd te worden met hem. Het is een eer om hem voorbij te gaan."