'Interne kritiek' bij Schalke na absentie Huntelaar: 'Wil niemand iets verwijten'

'Interne kritiek' bij Schalke na absentie Huntelaar: 'Wil niemand iets verwijten'

07-02-2021 09:20 Laatste update: 09:20
42

Klaas-Jan Huntelaar maakte tegen Werder Bremen zijn rentree in het shirt van Schalke 04, maar moest de daaropvolgende wedstrijden tegen Wolfsburg en RB Leipzig weer aan zich voorbij laten gaan. Het zorgt voor 'interne kritiek' op het hoofd van de medische staf, Werner Leuthard.

Dat meldt het Duitse Sport1. Leuthard is sinds dit seizoen het hoofd van de medische staf van Die Königsblauen. Schalke werd vorig seizoen geteisterd door blessuregevallen en daar moest Leuthard verandering in brengen. Dat is hem tot op heden echter nog niet gelukt. Zijn werkwijze zou binnen de club zelfs voor vraagtekens zorgen, weet Sport1

De Schalke-spelers zouden na blessures te snel terugkeren op het trainingsveld en daarbij wordt de blessure van Huntelaar aangehaald. Hij kwam met een kuitblessure binnen bij de Bundesliga-club na zijn transfer van Ajax en kreeg te weinig tijd om te herstellen. De invalbeurt tegen Werder zou zijn blessure verergerd hebben.

Zonder Huntelaar verloor Schalke zaterdag met 3-0 van Leipzig. "Ik had hem graag op de bank gehad", reageerde trainer Christian Gross na de nederlaag. "Hij heeft er alles aan gedaan en zet zich honderd procent in voor Schalke. We hopen dat hij ons zo snel mogelijk kan helpen met onze missie", vertelt Gross, die verder niet ingaat op de blessure van de spits. "Ik wil niemand iets verwijten. We hebben ons best gedaan om hem zo snel mogelijk fit te krijgen."