Haller over 'niet ideale' situatie: 'Dat kost energie, dus wil ik graag een huis'

Haller over 'niet ideale' situatie: 'Dat kost energie, dus wil ik graag een huis'

07-02-2021 12:13
64

Sébastien Haller is na zijn recordtransfer direct van waarde gebleken voor Ajax, maar zijn persoonlijke omstandigheden zijn nog niet ideaal. De Franse spits verblijft nog in een hotel.

"Ik moest in een paar dagen van Londen naar Amsterdam verhuizen en al mijn spullen meenemen, omdat ik door het drukke programma én de coronacrisis wist dat terugkeren voor één of twee dagen er voorlopig niet in zit", zegt Haller in De Telegraaf. "Nu verblijf ik in een hotel en dat is qua voeding en slapen niet altijd ideaal. Dat kost energie, dus wil ik graag een eigen huis. Maar doordat we om de drie dagen spelen, is het lastig om dat nu te regelen."

Haller moet bovendien zijn gezin missen. "Normaal zijn we altijd met zijn viertjes. Maar mijn vrouw Priscilla, mijn dochter van vier jaar Ciara en mijn zeventien maanden oude zoon Eden zijn nog in Londen, omdat de scholen en kinderdagverblijven daar open zijn gebleven. Als dat hier ook zo zou zijn, was het makkelijker geweest om hen hierheen te halen en om me heen te hebben."

Daardoor is Haller aangewezen op videobellen. "Normaal ben ik soms een dag of drie weg voor een wedstrijd, nu al bijna een maand. Het is nu eenmaal een part of the job. Mijn vrouw en ik wisten dit toen ik de transfer naar Ajax maakte en moeten even sterk zijn. Door corona is nu eenmaal alles anders."