'We hebben een bod gedaan, maar er zijn wat problemen. De bal ligt bij Ajax'

'We hebben een bod gedaan, maar er zijn wat problemen. De bal ligt bij Ajax'

07-02-2021 15:24
39

Spartak Moskou blijft hopen op de komst van Quincy Promes. De terugkeer van de 29-jarige aanvaller leek in de maak, maar Ajax en de Russische club liggen met elkaar in de clinch.

Een week geleden leek de terugkeer van Promes naar Spartak een kwestie van tijd was. De onderhandelingen zijn echter in een impasse beland. Het grote struikelblok: Spartak wil onder de overeenkomst met Ajax uit kunnen bij een veroordeling voor Promes, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij.

"Quincy Promes? De bal ligt bij Ajax", wijst Spartak-eigenaar Leonid Fedun tegenover Sport-Express naar Amsterdam. "We hebben een bod gedaan. Het klopt dat er wat problemen zijn opgetreden, maar ik kan er inhoudelijk niets over zeggen."

Promes speelde tussen 2014 en 2018 al voor Spartak en heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer. Hij kan nog vertrekken, omdat de Russische transfermarkt tot en met 25 februari open is. Spartak wil Promes huren met een optie tot koop. Ajax speelde al in op zijn vertrek door Oussama Idrissi te huren van Sevilla. Dat zou niet gebeurd zijn als Promes blijft, bevestigde trainer Erik ten Hag vrijdag.