Klaiber gepasseerd in pikorde: 'Tijdens Ajax-trainingen ligt het niveau zo hoog'

Klaiber gepasseerd in pikorde: 'Tijdens Ajax-trainingen ligt het niveau zo hoog'

07-02-2021 21:33
64

Sean Klaiber speelt de laatste weken weinig bij Ajax en lijkt in de pikorde op rechtsback gepasseerd te zijn door Devyne Rensch. Ferdi Vierklau, die net als Klaiber voor FC Utrecht en de Amsterdammers speelde, heeft daar wel begrip voor.

De nu 47-jarige Vierklau speelde tussen 1991 en 1996 voor FC Utrecht en kwam later in zijn loopbaan nog vijf seizoenen voor Ajax uit. Het verschil tussen de twee clubs was groot en dat Klaiber nu moet wennen kan hij dus wel begrijpen. "Tijdens de trainingen ligt het niveau zo hoog", vertelt de gewezen verdediger in Een Berg Sport op RTV Utrecht. "En dan moet je ook nog pieken tijdens de wedstrijden."

Vierklau zelf speelde in Amsterdam samen met spelers als Wesley Sneijder en Zlatan Ibrahimovic en kende veel blessureleed. Dat maakte dat de trainingen voor hem loodzwaar waren. "Dat was daar voor mij een halve wedstrijd. Ik moest altijd volle bak geven. Michael Mols zei laatst tegen me dat ik het bij Utrecht veel langer had volgehouden, omdat ik daar op vijftig procent had kunnen trainen."

Tot dusver kwam Klaiber in tien Eredivisiewedstrijden in actie namens Ajax, waarvan zes als basisspeler. Scoren lukte hem nog niet. Drie keer mocht de rechtsback invallen tijdens een Champions League-duel, maar de laatste tijd geeft trainer Erik ten Hag de voorkeur aan Devyne Rensch als directe stand-in voor Noussair Mazraoui. Ook liet hij Jurriën Timber al diverse keren invallen op rechtsback.