'Verdediger' De Jong was noodplan van Barcelona: 'Hij maakte wel fouten'

'Verdediger' De Jong was noodplan van Barcelona: 'Hij maakte wel fouten'

07-02-2021 23:49
38

FC Barcelona won zondagavond met 3-2 van Real Betis dankzij een glorieuze invalbeurt van Lionel Messi. Het was de bedoeling dat de Argentijn rust zou krijgen, maar net als Frenkie de Jong moest hij toch opdraven. De Jong deed dat al na tien minuten en speelde met wisselend succes als verdediger.

De Spaanse pers was niet bijster positief over het optreden van de gelegenheidsstopper uit Arkel. Zo gaf El Desmarque hem een 5 en liet het optekenen dat De Jong 'wel wat fouten maakte' toen hij bijna de hele wedstrijd in het centrum van de verdediging speelde. Zij concluderen dat het voor de nummer 21 van Barcelona beter is om bij het vijandelijke strafschopgebied in de buurt te spelen.

Ook de rapporteur van El Mundo Deportivo zag dat de voormalig Ajacied zich niet comfortabel voelde in de defensie. 'Ondanks dat hij op een positie speelde die hij bij Ajax wel vaker invulde, toonde hij enkele ongemakken', zo valt er te lezen. De Jong zou meer rust hebben gekregen als Ronald Araújo niet geblesseerd raakte.

Dat vermeldde Marca ook. De Nederlander wordt daar bestempeld als het 'noodplan' om Barcelona te helpen toen de Uruguayaan uitviel en dat bewees volgens de krant dat De Jong een multifunctionele voetballer is. Toch stellen ook zij dat de Oranje-international een andere en betere speler is wanneer hij meer op de vijandelijke helft actief is.

Tenslotte beoordeelt Sport de prestatie van De Jong wel met een voldoende. Zij geven hem een 6 en stellen dat hij de belangrijkste taken als centrale verdediger vervulde, waarna hij met succes doorschoof naar het middenveld toen trainer Ronald Koeman de opstelling omgooide. Volgens hen is de spelmaker uit Arkel 'van vitaal belang' voor dit Barcelona.