Schmidt kritisch, Malen lovend bij PSV: 'De klik tussen ons is nooit weggeweest'

Schmidt kritisch, Malen lovend bij PSV: 'De klik tussen ons is nooit weggeweest'

08-02-2021 07:34
37

Donyell Malen prijst zich gelukkig met Mohamed Ihattaren aan zijn zijde. De twee vonden elkaar zaterdagavond tijdens de PSV-zege op FC Twente (3-0).

Ihattaren assisteerde, Malen profiteerde: de spits van PSV bepaalde daarmee de eindstand op 3-0 in het Philips Stadion. "Volgens mij was het zijn eerste assist op mij dit seizoen", zegt Malen in het Algemeen Dagblad over Ihattaren. "Daar praten we vaak over, dus dat was mooi. De klik tussen ons is nooit weggeweest. Ik kan het goed met Mo vinden, zowel op als buiten het veld. Ik vond hem goed spelen."

Ook Roger Schmidt werd gevraagd naar het optreden van Ihattaren. "Het was oké, niet top", oordeelt de PSV-trainer. "Hij had goede momenten, gaf een assist, maar had ook een paar keer makkelijk balverlies."

Malen is blij dat PSV de rug heeft gerecht na het echec van vorige week bij Feyenoord (3-1). "We hadden tegen Feyenoord niet hoeven verliezen en wilden een goede reactie geven", aldus de spits, die door zijn twee goals tegen Twente naar de gedeelde derde plek op de topscorerslijst steeg. "Natuurlijk ben je daar als spits altijd een beetje mee bezig, maar winnen is het eerste dat telt."