Frappante keuze bij City in de maak: 'Misschien neemt de hij volgende penalty wel'

Frappante keuze bij City in de maak: 'Misschien neemt de hij volgende penalty wel'

08-02-2021 10:20 Laatste update: 11:39
13

Manchester City-manager Pep Guardiola overweegt om doelman Ederson Moraes te benoemen als eerste strafschopnemer. Ploeggenoot Ilkay Gündogan miste zondagmiddag tegen Liverpool vanaf elf meter en het was niet voor het eerst dat een speler van de Premier League-koploper faalde vanaf de stip.

Ondanks de gemiste strafschop van Gündogan wist City, mede door belabberd keeperswerk van Liverpool-goalie Alisson Becker, overtuigend te winnen op Anfield (1-4). Guardiola ging na afloop van de topper in op de gemiste strafschop van Gündogan. "Het is een probleem waar wij mee kampen. Op belangrijke momenten kunnen we gewoon niet missen en dan maakt het eigenlijk niet uit wie de strafschop neemt", vertelt de Spanjaard voor de camera van BBC Sport.

De oefenmeester van City denkt serieus na over een nieuwe strafschopnemer. "Ik ga opnieuw nadenken over Ederson. Misschien neemt hij onze volgende strafschop wel." Ederson nam in dienst van City nog nooit eerder een strafschop, maar ziet het wel zitten om in het vervolg penalty’s te nemen voor zijn club. "Ik ben de beste strafschopnemer binnen de selectie, maar ik mag ze niet nemen", zei de Braziliaan eerder dit seizoen.

Na de winstpartij tegen Liverpool overheerste toch vooral de blijdschap bij de koploper van de Premier League. Door de 1-4 zege is het gat tussen City en Liverpool opgelopen tot tien punten. Naaste belager Manchester United volgt op vijf punten.