'Ik ben helemaal voor een BeNeLiga, wij moeten onze markt vergroten'

'Ik ben helemaal voor een BeNeLiga, wij moeten onze markt vergroten'

08-02-2021 23:10
94

Een BeNeLiga: Vincent Kompany is 'helemaal voor'. De trainer van Anderlecht ziet het zitten, maar hoopt wel dat de kleinere clubs gecompenseerd zullen worden.

Over een BeNeLiga wordt al jaren gediscussieerd. Door de Nederlandse en Belgische competities samen te voegen, worden meer topwedstrijden gespeeld en zou het gat met de grote Europese competities kleiner kunnen worden.

"Ik ben er helemaal voor", aldus Kompany in La Tribune op RTBF. "De grote ploegen gaan ook hun eigen Liga creëren en zullen blijven groeien. Wij moeten onze markt vergroten en onze spelers, die ook kwaliteit hebben, toestaan om zich te verbeteren in een grotere competitie. Al zal men dan wel solidariteit moeten tonen naar de kleinere clubs toe."

Kompany sprak ruim 2,5 jaar geleden vergelijkbare woorden. "Het is belachelijk dat Anderlecht, Club Brugge en Standard Luik het gevoel hebben dat ze niet mee kunnen doen met FC Barcelona of Real Madrid. Ik snap niet dat landen als België en Nederland niet samengaan in een grotere competitie, waar er veel meer kans is om Europese topclubs in te creëren."