Van Ginkel: 'Dat is waarom het zo lang duurde, mijn knie is een beetje vernietigd'

Van Ginkel: 'Dat is waarom het zo lang duurde, mijn knie is een beetje vernietigd'

09-02-2021 10:24 Laatste update: 10:50
65

Marco van Ginkel voelt zich weer voetballer. De 28-jarige middenvelder, die opnieuw door PSV wordt gehuurd van Chelsea, was maar liefst 983 dagen uit de roulatie, totdat hij vier weken geleden zijn rentree maakte tegen AZ.

Van Ginkel komt uit een diep dal, vertelt hij in een interview met de internationale tak van Goal. Na het seizoen 2017/2018 werd de middenvelder geopereerd aan zijn voorste kruisband. De revalidatie zou vervolgens zes tot acht maanden duren, totdat er complicaties optraden: Van Ginkel kreeg last van een infectie in zijn knie.

"Mij werd verteld dat dat soort dingen kunnen gebeuren, maar slechts 1 op de 200 mensen overkomt het", vertelt hij. "Het was ernstig. Mijn carrière dreigde zelfs kapot te gaan. Op een gegeven moment was het fifty-fifty of mijn loopbaan zou overleven, zeker in de eerste week van de infectie. Niemand wist hoe het zich zou ontwikkelen."

Na een antibioticakuur van drie maanden werd de knie van Van Ginkel liefst drie keer gespoeld. "De infectie heeft mijn knie een beetje vernietigd. Dat is waarom het zo lang heeft geduurd. De infectie beschadigde mijn knie en de kruisband en daardoor moest ik weer helemaal opnieuw geopereerd worden. Het was een heel zware periode."

'Emotioneel en mentaal' had de achtvoudig Oranje-international het moeilijk. "Maar ik ben een heel positief persoon. Ik denk dat iedereen die mij kent dat zou zeggen en het heeft ervoor gezorgd dat ik de moed erin kon houden. Maar ik kan niet ontkennen dat ik een paar moeilijke dagen heb gehad in die bijna 1000 dagen. Voor nu ben ik gewoon blij dat ik weer voetballer ben."

Van Ginkel kwam na zijn rentree tegen op 13 januari 2021 nog twee keer in actie voor PSV. Hij deed het laatste kwartier mee tegen RKC Waalwijk (2-0) en FC Twente (3-0).