Telegraaf: Promes niet in Ajax-selectie voor duel met PSV, transfer 'beste optie'

Telegraaf: Promes niet in Ajax-selectie voor duel met PSV, transfer 'beste optie'

10-02-2021 06:33 Laatste update: 11:40
79

Quincy Promes zit woensdag niet bij de selectie voor het KNVB Beker-duel met PSV. Dat meldt De Telegraaf, dat zich beroept op 'bronnen binnen de club'. Na de komst van Oussama Idrissi heeft trainer Erik ten Hag Promes niet meer nodig.

De ochtendkrant meldt dat een transfer voor beide partijen de beste optie is. De interesse van Spartak Moskou is al een tijdje bekend, maar er zit vooralsnog geen schot in de onderhandelingen tussen Ajax en de Russische club. Dat Idrissi de voorkeur lijkt te krijgen, lijkt voor Promes een extra reden om serieus na te denken over een transfer naar Spartak.

De Russische club onderhandelt nog steeds met Ajax, maar de twee partijen kwamen er nog niet uit. Spartak zou ondertussen al drie voorstellen hebben neergelegd bij Ajax en hoopt nog steeds op witte rook. Het voornaamste discussiepunt is het feit dat Spartak maximale garanties wil voor het geval dat Promes veroordeeld wordt in Nederland. De aanvaller wordt verdacht van een steekpartij.

Ten Hag gaat woensdagavond wél een beroep doen op Nicolás Tagliafico. De Argentijn trainde deze week met een bril op, die hij tegen PSV ook zal dragen. "Het staat mij niet echt goed, maar ik hoef er niet knapper van te worden. Het moet bescherming geven", zo geeft Tagliafico aan op de clubwebsite van Ajax.