Wegvallen Onana 'horrorscenario' Ajax: 'Klaar voor transfer naar Europese topclub'

Wegvallen Onana 'horrorscenario' Ajax: 'Klaar voor transfer naar Europese topclub'

Gepubliceerd: woensdag 10 februari 2021 om 08:39wo 10-02-2021 om 08:39

Diederik Boer noemt het wegvallen van Andre Onana bij Ajax een 'horrorscenario', maar denkt niet dat het de Amsterdamse club de Eredivisie-titel gaat kosten. Boer denkt terug aan zijn tijd bij Ajax, waar hij zag dat Onana snel uitgroeide tot een graag geziene gast in de kleedkamer.

"In het begin moest hij even zijn draai vinden, maar daarna leerden we hem bij Ajax kennen als een jongen die altijd opgewekt was", begint Boer, inmiddels keeperstrainer bij PEC Zwolle, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij werd al snel heel erg gewaardeerd om zijn prettige persoonlijkheid. Of Ajax dat gaat missen? Ja, natuurlijk ga je merken dat hij er niet is. Maar we hebben het hier wel over een topclub die meteen weer op drie fronten moet strijden."

Boer noemt de schorsing van Onana een 'horrorscenario' voor Ajax. "We hebben het hier over veruit de beste keeper van Nederland en één van de tien besten in Europa. Als ik hem de voorbije maand weer zag keepen, nota bene terwijl hij wist dat hij geschorst kon worden, dan zie je hoe vaak hij Ajax op de been houdt. Hij is echt een heel complete keeper geworden, die klaar was voor een transfer naar een Europese topclub."

Maarten Stekelenburg en Kjell Scherpen lijken de belangrijkste gegadigden om de plaats van Onana in te nemen. "Dat Ajax afgelopen zomer Stekelenburg terughaalde, is misschien wel een geluk bij een ongeluk", stelt Boer. "Hij is ervaren en heeft zelfs een WK gekeept. Dat komt in deze onrustige periode wel van pas. Daarom verwacht ik dat de schorsing van Onana Ajax bijvoorbeeld niet de titel zal kosten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws