Jans wil Ajax-huurling langer in Grolsch Veste houden: 'Deur staat open'

Jans wil Ajax-huurling langer in Grolsch Veste houden: 'Deur staat open'

Gepubliceerd: woensdag 10 februari 2021 om 08:57wo 10-02-2021 om 08:57

Ron Jans hoopt ook na dit seizoen een beroep te kunnen doen op Ajax-huurling Kik Pierie. De FC Twente-trainer stelt dat het voor de verdediger niet veel zin heeft om met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie te spelen en hoopt stiekem op een langer verblijf van Pierie.

"Toen Kik afgelopen zomer bij ons aansloot, had hij ontzettend veel bewijsdrang", vertelt Jans in gesprek met Voetbal International. "Daardoor deed hij met en zonder bal dingen geforceerd, hij wilde te graag laten zien wat hij in zijn mars had. Als je zijn persoonlijke situatie in ogenschouw neemt, is dat wel te begrijpen. Hij had bij Ajax immers niet het beste jaar achter de rug."

"Ik denk dat het voor alle partijen heel goed is geweest deze samenwerking aan te gaan", vervolgt Jans. "Kik speelt veel bij FC Twente en je ziet hem groeien. Het belangrijkste is dat hij in verdedigend opzicht stabiel en betrouwbaar aan het worden is." Daarnaast kan Pierie bij Twente ook voetballend nog veel leren, denkt Jans. "Hij zat heel erg in het Ajax-idee van het tussen de linies doorspelen. Dat is prettig als het kan, maar bij ons hoeft dat niet altijd."

Jans hoopt dat hij Pierie kan verleiden tot een langer verblijf bij Twente. "Dat Kik de conclusie heeft getrokken dat hij bij Jong Ajax niet veel meer te leren heeft, is terecht. Hij moet niet meer in dezelfde situatie als vorig seizoen terechtkomen. Wat ons betreft staat de deur absoluut open. Voor zijn ontwikkeling is het belangrijk op een goed niveau te blijven spelen en ik denk dat wij hem dat bij FC Twente kunnen bieden."

Zekerheid durft Jans echter nog niet te geven. "Ik zie het dus wel zitten, maar daar moet ik wel bij zeggen dat we nog midden in het seizoen zitten en dat het dus nog niet besproken is tussen de clubs", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Pierie nog slagen bij Ajax?

Ja, als hij zich zo blijft ontwikkelen
25%
Nee, daarvoor komt hij kwaliteit tekort
75%
(1648 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws