Fer over 'speciale' wedstrijd tegen Heerenveen: 'Je neemt het wel mee, ja'

Fer over 'speciale' wedstrijd tegen Heerenveen: 'Je neemt het wel mee, ja'

10-02-2021 10:23 Laatste update: 11:53
60

Leroy Fer leeft met gemengde gevoelens toe naar het bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen, die aankomende donderdag op het programma staat. De middenvelder van Feyenoord stelt eveneens dat de Rotterdammers geleerd hebben van de blamage tegen de Friezen in de competitie eind januari.

Vorig jaar, op 13 februari, stonden Heerenveen en Feyenoord ook tegenover elkaar in de KNVB Beker in het Abe Lenstra Stadion. Fer maakte het enige doelpunt in een wedstrijd die overschaduwd werd door het overlijden van Feyenoord-materiaalman Carlo de Leeuw. Een jaar later staat het affiche Heerenveen-Feyenoord opnieuw op het programma in de beker. Speciaal, vindt Fer. "Het houdt je wel bezig en je neemt het wel mee, ja", stelt de middenvelder in gesprek met Feyenoord TV.

De voorbereiding op het bekertreffen was door de winterse omstandigheden niet optimaal. De selectie van Feyenoord trainde zelfs thuis. "Op ZOOM hadden we met zijn allen een kleine sessie", legt Fer uit. "Lichamelijk moet je toch bezig blijven."  Feyenoord verloor in de Eredivisie eind januari nog kansloos van Heerenveen (3-0), maar Fer is ervan overtuigd dat de Rotterdammers donderdag anders voor de dag komen.

"Ze speelden met een best moeilijk systeem waar we veel moeite mee hadden. Daar hebben we van geleerd en we moeten het deze donderdag anders doen." Fer verwacht een échte bekerwedstrijd in Friesland. "In de beker is het altijd heel veel strijden, dus dat zal donderdag niet anders zijn denk ik. We moeten de wedstrijd ingaan met één mindset, en dat is winnen."