Geschorste Pieters 'gered' door tegenstander Bournemouth: 'Prima afgehandeld'

Geschorste Pieters 'gered' door tegenstander Bournemouth: 'Prima afgehandeld'

10-02-2021 11:11 Laatste update: 16:39
27

Burnley heeft het aan tegenstander Bournemouth te danken dat de geschorste linksback Erik Pieters dinsdagavond niet startte aan de bekerwedstrijd tussen beide teams. Eerder sprak Burnley van een administratieve fout, maar nu blijkt dat de vork toch iets ander in de steel zit.

Pieters werd door Burnley-manager Sean Dyche in de basis gezet, maar door twee gele kaarten was de Nederlandse linksback geschorst voor het bekertreffen met Bournemouth. Door tussenkomst van Anthony Marshall, hoofd media en communicatie van Bournemouth, begon Pieters toch niet aan de wedstrijd.

"Om eerlijk te zijn tegenover Bournemouth: zij ontdekten de fout en benoemden het, dus ik dank ze voor hun vriendelijke gedrag", liet Dyche na afloop voor de camera van Sky Sports weten. "Toen we het hoorden, sprongen onze mensen er gelijk bovenop en hebben het prima afgehandeld."

Burnley verloor de bekerwedstrijd uiteindelijk met 0-2, maar dat lag volgens Dyche niet aan de onrust rondom het wel of niet spelen van Pieters. "Het was niet storend, maar gewoon een simpele fout. We hebben mensen die deze situaties in de gaten houden, alleen is dit geval niet opgemerkt. De regels zijn dit jaar veranderd. Het was gewoon een duidelijke vergissing."