Geschorste Pieters vlak voor de aftrap uit opstelling van Burnley gehaald

Geschorste Pieters vlak voor de aftrap uit opstelling van Burnley gehaald

09-02-2021 18:32
12

Erik Pieters staat dinsdagavond toch niet aan de aftrap voor de FA Cup-wedstrijd tegen Bournemouth. De Nederlandse linksback was opgesteld door trainer Sean Dyche, maar Burnley kwam er net op tijd achter dat Pieters geschorst is.

Pieters had twee gele kaarten op zijn naam staan en mocht daardoor niet in actie komen in het FA Cup-toernooi. Daar waren de mensen bij Burnley zich schijnbaar niet van bewust, want de Nederlander stond doodleuk in de basisopstelling voor de thuiswedstrijd tegen Bournemouth. Een half uur voor de aftrap werd de fout ontdekt.

Op de officiële kanalen van Burnley werd snel een nieuwe opstelling gedeeld, waarin Anthony Glennon de positie van Pieters inneemt en de club spreekt van een 'administratieve fout'. Een journalist van The Bournemouth Echo wist echter te melden dat de club zich veel te laat had gerealiseerd dat de linksback helemaal niet mocht spelen.

Door Pieters uit de opstelling te houden, voorkomt Burnley een hoge boete dan wel reglementaire uitschakeling in de FA Cup.