Gestopte Vlaar is opgelucht: 'Het valt van me af, die drang heb ik niet meer'

Gestopte Vlaar is opgelucht: 'Het valt van me af, die drang heb ik niet meer'

10-02-2021 12:50
43

Ron Vlaar is opgelucht nu hij bekend heeft gemaakt dat hij stopt met voetballen. De sterke verdediger had al geruime tijd last van zijn rechterknie en dat stond een verder verloop van zijn carrière in de weg.

Woensdagmiddag maakte 'Ron Beton' via de officiële kanalen van AZ bekend dat hij per direct zijn kicksen aan de wilgen hangt. Nadat Vlaar vorige week hoorde dat zijn knie niet geschikt was om profvoetbal mee te spelen, ging er toch een gevoel van opluchting door hem heen. "Ik hoef nu niet meer", zegt hij tegen het clubkanaal van AZ. "De keuze is voor me gemaakt."

Het lichaam wilde niet meer en Vlaar wist dat. "Ik realiseer me gewoon dat ik mijn lichaam nu niet meer hoef te kwellen of af te knijpen. Dat is wel mijn definitie van topsport, maar dat valt nu van me af. Die drang hoef ik niet meer te hebben, Ik moet eerlijk zeggen dat dat wel een enigszins ontspannen gevoel geeft."

Tijdens zijn loopbaan kwam de sterke stopper in actie voor AZ, Feyenoord, Aston Villa en weer AZ. Op het WK van 2014 beleefde hij zijn 'finest moments', toen hij de Oranje-defensie naar de derde plek leidde. Hij speelde 32 interlands.