Reserverol Til verklaard: 'Heeft last van het feit dat het goed gaat'

Reserverol Til verklaard: 'Heeft last van het feit dat het goed gaat'

10-02-2021 19:20 Laatste update: 19:44
15

Ondanks dat Guus Til amper in actie komt voor SC Freiburg, kan hij wel op lof rekenen vanuit de directie. De 23-jarige middenvelder speelde dit seizoen slechts negentien minuten voor Freiburg, maar helpt het team tóch.

Bij Spartak Moskou liep Til een blessure op, waardoor hij geblesseerd binnen kwam bij Freiburg. Hij moest eerst herstellen. Daardoor moest hij zijn debuut voor de huidige nummer acht van de Bundesliga uitstellen. Toen Til weer fit was, begon het elftal juist beter te presteren na een slechte seizoensstart. "Guus heeft last van het feit dat het goed gaat met de ploeg, vooral in aanvallend opzicht", vertelt sportief directeur Klemens Hartenbach aan Der Kicker.

Ondanks zijn geringe bijdrage, is Hartenbach erg lovend over Til. "Ik heb zelden een speler gezien die zo weinig speelt en nog steeds zo betrokken is", vertelt hij. "Het klinkt stom, maar hij helpt het team. Hij is volop aanwezig in de training en zijn humeur is goed ondanks zijn persoonlijke situatie. Ik hoop dat hij daarvoor beloond wordt, hier of elders."

Freiburg huurt Til voor twee seizoenen van Spartak Moskou. Volgens Der Kicker betalen de Duitsers daar 450 duizend euro voor. Freiburg een optie tot koop, maar ook een optie om Til komende zomer al terug te sturen naar Moskou.