Dost en Vormer scoren, assist Lang, officieel PSG-debuut voor Simons

10-02-2021 23:26 Laatste update: 23:27
17

Club Brugge blijft in de race voor de Belgische dubbel: de nummer één van de competitie rekende in de Croky Cup af met nummer twee Royal Antwerp FC en twee van de drie treffers waren van Nederlandse makelij. Ook Paris Saint-Germain bekerde door: bij de Parijzenaars mocht Xavi Simons (17) bovendien zijn officiële debuut maken.

Club Brugge-Royal Antwerp FC 3-1
De nummers één en twee van de Jupiler Pro League hielden één helft lang gelijke tred, totdat Hans Vanaken op aangeven van Clinton Mata de ban brak: 1-0. In de slotfase ging het plots hard met de doelpunten. Bas Dost maakte er 2-0 van, Didier Lamkel Zé bracht de spanning terug, maar Ruud Vormer zorgde – na een assist van Noa Lang – voor de definitieve beslissing. Club Brugge plaatste zich hiermee voor de kwartfinales van de Belgische beker, officieel de Croky Cup geheten.

SM Caen - Paris Saint-Germain 0-1
In Frankrijk is PSG weer een ronde verder, na een krappe zege bij Ligue 2-middenmoter SM Caen. Uitgerekend Moise Kean sloeg toe in Caen: de Italiaanse spits schoot kort na rust op aangeven van Neymar de enige treffer van de woensdagavond binnen. Twaalf minuten voor tijd brak het moment van Simons aan: het Nederlandse talent mocht invallen voor Julian Draxler en maakte zijn eerste officiële minuten in de PSG-hoofdmacht.

Swansea City - Manchester City 1-3
Manchester City-manager Pep Guardiola gunde voor het bekerduel met Swansea slechts enkele basisspelers rust. Zo nam doelman Ederson op de bank plaats en mocht Zack Steffen onder de lat plaatsnemen. De man in vorm Ilkay Gündogan was wel van de partij en dat gold ook voor Kyle Walker. De rechtsback gaf na een halfuur een lage en zachte voorzet, maar gek genoeg zat niemand er meer aan: 0-1.

Manchester City had vervolgens aan een sterke start van de tweede helft genoeg om Swansea definitief over de knie te leggen. Raheem Sterling scoorde in de 47e minuut na een fraaie steekpass van Rodri. Drie minuten sloeg Gabriel Jesus op fraaie wijze toe: 0-3. Morgan Whittaker deed nog iets terug voor Swansea, maar The Citizens bereikten eenvoudig de kwartfinale van de FA Cup.

Daarin kan City Leicester City treffen. The Foxes wonnen later op de avond met 1-0 van Brighton & Hove Albion. Kelechi Iheanacho scoorde in blessuretijd op aangeven van Youri Tielemans. Joël Veltman viel twintig minuten voor tijd in bij Brighton.

Atalanta Bergamo - Napoli 3-1
Atalanta Bergamo neemt het in de finale van de Coppa Italia op tegen Juventus. La Dea was thuis met 3-1 te sterk voor Napoli, nadat het eerste duel nog in 0-0 was geëindigd. In het Stadio Atleti Azzurri d'Italia trof Duvan Zapata al na tien minuten doel met een afstandsschot. Zes minuten later maakte Matteo Pessina er al 2-0 van. Diezelfde Pessina tekende in de slotminuten ook voor de 3-1, nadat oud-PSV'er Hirving Lozano kort na rust iets terug had gedaan.

Marten de Roon en Robin Gosens hadden een basisplaats bij Atalanta, dat voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de beker kan winnen. Hans Hateboer ontbrak vanwege een blessure, Sam Lammers viel in.