Ten Hag duidelijk over Ajax-situatie Promes: 'Daarom buiten selectie gelaten'

Ten Hag duidelijk over Ajax-situatie Promes: 'Daarom buiten selectie gelaten'

11-02-2021 07:09 Laatste update: 07:13
50

Erik ten Hag heeft zich na de met 2-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen PSV uitgelaten over de situatie van Quincy Promes bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers geeft aan dat Promes graag de overstap naar zijn oude ploeg Spartak Moskou wil maken.

Promes zat woensdagavond niet bij de Ajax-selectie voor het duel met PSV. De kans is groot dat hij zijn laatste wedstrijd voor de club al gespeeld heeft. "Quincy is nog lid van de selectie, maar heeft de wens om naar Spartak te vertrekken", vertelt Ten Hag op de persconferentie na de wedstrijd. "Daarom hebben we besloten om hem buiten de selectie te laten. Als dat niet doorgaat, blijft hij onderdeel van de selectie want we zijn hartstikke blij met hem. Hoe het ervoor staat weet ik niet. Dat zou je aan Marc Overmars moeten vragen."

Overmars gaf voor de wedstrijd tegen PSV al aan dat hij verwacht dat de transfer van Promes naar Spartak nog beklonken gaat worden. Dat staat niet los van het feit dat Promes verdachte is in een steekincident. "Het wordt er niet makkelijker op, nee. Waarom we hem verkopen? Hij is geen basisspeler, dat is het belangrijkst", gaf Overmars aan. De strafzaak speelt volgens hem ook mee. "Ik zou liegen als ik zeg dat het niet zo is."