Haller grijpt naast eerste Ajax-hattrick: 'Neres weet het, dit is duidelijk'

Haller grijpt naast eerste Ajax-hattrick: 'Neres weet het, dit is duidelijk'

11-02-2021 10:32
57

Als het aan Sébastien Haller had gelegen, was het woensdagavond in de bekerwedstrijd tussen Ajax en PSV (2-1) niet bij twee goals gebleven. David Neres liet in de slotfase na om de Ajax-spits in stelling te brengen voor een hattrick.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Niet in Neres, maar als spits", wordt Haller geciteerd door Ajax Life. Neres zag Haller tot twee keer toe over het hoofd. "Ik zeg niet dat ik alle ballen wil hebben, maar deze bal wilde ik wel. Neres weet het. Hij weet dat-ie moest afgeven. Maar nee, daar hoeven we niet over te praten. Dit is duidelijk. Je moet passen of scoren. Scoor je niet, weet je dat je fout zit."

De teller van Haller bleef daardoor steken op vier goals en vier assists in Ajax-dienst. "Ik ben nog niet op mijn top, absoluut niet", concludeert hij een maand na zijn komst. "De voorwaarden zijn nog niet optimaal. Ik woon voor nu in een hotel en fysiek kan het beter, vanwege corona en alles er omheen."

"Ik ben van club en land gewisseld, er gebeurt van alles en ik krijg maar weinig rust. Mijn lichaam merkt dat, ik voel het ook in mijn hoofd. Ik hoop dat ik me nog beter ga voelen op het veld, maar de resultaten stemmen al tevreden. Het gaat erom waar je echt toe in staat bent en wat je lichaam vertelt. Ik weet dat ik beter kan", besluit Haller.