Overmars betreurt Ajax-vertrek van 'gouden kerel': 'Misschien een fout van mij'

Overmars betreurt Ajax-vertrek van 'gouden kerel': 'Misschien een fout van mij'

11-02-2021 12:24
134

Marc Overmars betreurt het aangekondigde vertrek van Brian Brobbey. De negentienjarige spits uit Amsterdam weigert bij te tekenen en vertrekt in de zomer naar het buitenland, zo werd vorige week bevestigd.

"Dat is natuurlijk jammer, omdat wij in hem een spits zagen die Ajax 1 kan halen. Een beetje zoals Ryan Gravenberch", reageerde Overmars woensdagavond bij ESPN op het aanstaande vertrek van Brobbey. "Wij bieden die eerste twintig wedstrijden aan en zo groeit een speler in het team. Dat hadden we voor ogen."

De directeur voetbalzaken van Ajax herhaalt dat Brobbey volledig in zijn recht staat om zijn heil elders te zoeken. "Maar of het verstandig is, dat zullen we ook wel zien", aldus Overmars, die terugkijkt op slepende onderhandelingen met zaakwaarnemer Mino Raiola.

"Of ik iets anders had moeten doen met de kennis van nu? Wij hebben zoveel geduld gehad... Misschien iets te veel geduld. Dat is misschien een fout van mij, dat ik een snellere deadline had moeten stellen. Maar ik heb heel lang gehoopt dat het goed zou komen. Dan ga je elke keer tot het uiterste", aldus Overmars. "Ik neem hem niets kwalijk. Het is een gouden kerel die echt de Amsterdamse bluf heeft."