'UEFA rondt onderzoek af en zag geen racisme bij veelbesproken CL-wedstrijd'

'UEFA rondt onderzoek af en zag geen racisme bij veelbesproken CL-wedstrijd'

Gepubliceerd: donderdag 11 februari 2021 om 15:10do 11-02-2021 om 15:10

De UEFA heeft na langdurig onderzoek geconcludeerd dat de incidenten bij het Champions League-treffen tussen Paris Saint-Germain en Basaksehir in december 2020 niet racistisch van aard waren. De Roemeense scheidsrechters zijn dan ook vrijgepleit.

In PRO Sport, een Roemeense krant, wordt geschreven dat het onderzoek van de UEFA naar de gebeurtenissen in Parijs is afgerond en dar er geen sprake was van racisme. De wedstrijd werd destijds stilgelegd omdat spelers van Basaksehir niet meer verder wilden spelen toen één van de mensen op de reservebank door een assistent aangeduid zou zijn als 'die zwarte'.

De Roemenen stelden echter dat dat een kwestie van taalgebruik is en dat er geen kwade bijbedoelingen waren. Toch wilden de Turken niet verder voetballen en werd de wedstrijd een dag later gespeeld. Met scheidsrechter Danny Makkelie werd er een statement tegen racisme gemaakt en begon de UEFA een onderzoek.

Ze hebben nu besloten om het Roemeense arbiterskwartet en de Turkse assistent, die een grensrechter voor 'zigeuner' uitgemaakt zou hebben, niet disciplinair te straffen. Daarnaast wil de Europese voetbalbond benadrukken dat er van racisme geen sprake was.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws