'Of ik weer bij het Nederlands elftal kom, hangt van bondscoach Frank de Boer af'

'Of ik weer bij het Nederlands elftal kom, hangt van bondscoach Frank de Boer af'

11-02-2021 18:38
37

Timothy Fosu-Mensah hoopt zich bij Bayer Leverkusen weer in het Nederlands elftal te spelen. Hij maakte bewust een transfer omdat hij bij Manchester United niet aan spelen toekwam. 

Fosu-Mensah (23) heeft drie interlands voor het Nederlands elftal op z'n naam staan. Na de met 4-0 verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk speelde hij niet meer. "Ik speelde drie jaar geleden voor het laatst voor de nationale ploeg", zegt Fosu-Mensah tegen Kicker. "Of het lukt, hangt af van bondscoach Frank de Boer. Het belangrijkste voor mij is dat ik gezond blijf en succesvol ben met m'n nieuwe club. Ik wil het goed doen en van de wedstrijden genieten."

Wedden

Meer odds

Fosu-Mensah maakte z'n vlieguren voornamelijk in het buitenland. Hij verliet Ajax op zestienjarige leeftijd voor Manchester United. "De acht jaren bij Ajax hebben mij gevormd. Bij beide clubs heb ik dingen geleerd waar ik nu profijt van heb. Bij Ajax heb ik de basis geleerd: openen van het spel, balbezit. Maar in Manchester is he took belangrijk wat je met de bal doet."

Nu speelt Fosu-Mensah in Duitsland. "Ik woon nog steeds in een hotel. Toen ik hier kwam, moest ik eerst vijf dagen in quarantaine. Dat was lastig. Maar toch ging het de eerste maand goed. Ik train dagelijks met het team en speel ook m'n wedstrijden."