'SC Heerenveen stunt met binnenhalen van transfervrije Schöne'

'SC Heerenveen stunt met binnenhalen van transfervrije Schöne'

11-02-2021 19:56 Laatste update: 20:55
220

SC Heerenveen gaat zich versterken met Lasse Schöne. Het is de bedoeling dat de 34-jarige Deen snel gepresenteerd gaat worden in het Abe Lenstra Stadion.

Dat melden fansite FeanOnline en de Leeuwarder Courant. Schöne keert per direct terug bij de club die hij van 2002 tot 2006 ook al diende. Naar verluidt waren meerdere clubs uit de Eredivisie geïnteresseerd in Schöne en was er interesse uit onder meer Engeland, maar Heerenveen gaat de strijd winnen. Schöne (34) trainde de afgelopen weken mee met Ajax, dat hem de gelegenheid gaf om zijn conditie op peil te houden.

Bij Heerenveen tekent Schöne tot het einde van het seizoen en krijgt hij de kans om zich weer in de kijker van de Deense bondscoach te spelen. De middenvelder hoopt komende zomer naar het EK te kunnen en heeft daar wedstrijden voor nodig. Hij kwam voor het laatst in actie op 29 juli. Genoa schreef hem dit seizoen niet in voor de Serie A.

Schöne speelde in zijn carrière voor Heerenveen, De Graafschap, NEC, Ajax en Genoa. Hij kwam vijftig keer in actie voor de nationale ploeg van Denemarken.