Hatzidiakos mikt op transfer: 'Ik ben geen supertalent als Matthijs de Ligt'

Hatzidiakos mikt op transfer: 'Ik ben geen supertalent als Matthijs de Ligt'

11-02-2021 23:05 Laatste update: 23:16
50

Pantelis Hatzidiakos denkt hardop na over zijn toekomst. De AZ-verdediger wil zichzelf de komende maanden in de kijker spelen voor buitenlandse clubs. Hatzidiakos wil namelijk de stap naar een middenmoter in een topcompetitie maken.

"Met José Fortes Rodríguez en Mino Raiola, mijn zaakwaarnemers, heb ik het regelmatig over mijn toekomst", zegt Hatzidiakos in een groot interview met Voetbal International. De Griek stond lang aan de kant met een kruisbandblessure, maar is inmiddels weer helemaal hersteld. "Nu is het zaak dat ik meer ga opvallen. Door verder te groeien als verdediger én door te gaan scoren. Dan kom je eerder in beeld, zo simpel is het. Voor aanvallers is dat eenvoudiger."

Hatzidiakos denkt dat er voor een aantal teamgenoten, zoals Calvin Stengs en Teun Koopmeiners, een transfer naar een 'geweldige club' mogelijk is. De 24-jarige stopper ziet een dusdanige transfer niet voor zichzelf weggelegd. "Voor mij zou het logischer zijn eerst een tussenstap te maken. Naar een club met een mooi ontwikkelingsplan voor mij. Dan doel ik niet op een andere topclub in Nederland, maar een middenmoter of subtopper in een buitenlandse topcompetitie."

"Kijk, ik ben geen supertalent als Matthijs de Ligt", licht Hatzidiakos toe. "Hij had de absolute topclubs voor het uitkiezen. Maar er leiden meer wegen naar de top. Dat wil ik de komende jaren gaan bewijzen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s