Dubbele heldenrol Abraham: Chelsea boekt benauwde bekerzege op Oakwell

Dubbele heldenrol Abraham: Chelsea boekt benauwde bekerzege op Oakwell

11-02-2021 22:51
15

Het deelnemersveld in de FA Cup-kwartfinales is compleet: na Bournemouth, Manchester United, Manchester City, Leicester City, Sheffield United, Everton en Southampton is ook Chelsea doorgedrongen tot de laatste acht. The Blues boekten dankzij Tammy Abraham een benauwde 0-1 zege bij Championship-club Barnsley.

Hakim Ziyech kreeg tegen de nummer dertien van het tweede Engelse niveau weer eens een basisplek bij Chelsea. The Blues hadden een overschot aan balbezit, maar konden nauwelijks gevaarlijk worden. De eerste grote kans was zelfs voor Barnsley. Doelman Kepa redde Chelsea echter toen Callum Brittain voor hem opdook.

Na ruim één uur spelen werd de ban alsnog gebroken op Oakwell. Kort nadat Ziyech een kopkans van Antonio Rüdiger had ingeleid, produceerde Chelsea zijn eerste schot tussen de palen, dat direct een doelpunt opleverde: Reece James kwam door op rechts en zette Abraham vrij voor een leeg doel.

Een kwartier na zijn 0-1 bewees Abraham ook aan de andere kant van het veld zijn waarde. Chelsea kreeg een indirecte vrije trap niet uit de zestien meter, Kepa werd gepasseerd door Michael Sollbauer, maar Abraham kopte de bal voor de doellijn weg. Barnsley rook bloed en zorgde via Cauley Woodrow nog voor dreiging, maar kon geen verlenging meer uit het vuur slepen.

Chelsea is dus nog steeds in de race voor de FA Cup en heeft gunstig geloot in de kwartfinales. Premier League-hekkensluiter Sheffield United komt medio maart naar Stamford Bridge.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie