NEC en VVV strijden op woensdagmiddag al om halve finaleticket: Vervelend

NEC en VVV strijden op woensdagmiddag al om halve finaleticket: "Vervelend"

11-02-2021 23:00
35

De afgelasting van het bekerduel met VVV-Venlo komt de supporters van NEC zeer slecht uit. De wedstrijd wordt op woensdag 13 februari ingehaald en zal al in de namiddag van start gaan.

Het kwartfinaleduel zou eigenlijk woensdag al gespeeld worden, maar kon toen niet doorgaan vanwege de hevige sneeuwval, die ook niet aan de Nijmeegse Goffert voorbij was gegaan. De wedstrijd wordt woensdag ingehaald en wordt al om 16.30 uur afgetrapt. Jeroen Rengers, voorzitter van de NEC-supportersvereniging, vindt het 'teleurstellend', dat de wedstrijd tijdens 'kantooruren' al begint. "Fans zullen nu een paar uren vrij moeten nemen, als dat tenminste kan."

De KNVB heeft echter niet veel keus. SC Heerenveen-Feyenoord wordt op dezelfde dag ingehaald en beide wedstrijden moeten afgelopen zijn, voordat het Champions League-programma van die avond begint. Bovendien mag rechtenhouder ESPN de wedstrijden contractueel gezien niet laten overlappen. "Vervelend, maar we moeten er realistisch in zijn dat het zo werkt", aldus Rengers.

NEC en VVV wijken voor hun bekerwedstrijd van woensdag uit naar Almelo. De winnaar speelt in de halve finale een uitwedstrijd tegen Vitesse óf de winnaar van Heerenveen-Feyenoord.