Lukkien zet zijn elftal op scherp voor 'cruciale weken': 'Zegt ook iets over ons'

Lukkien zet zijn elftal op scherp voor 'cruciale weken': 'Zegt ook iets over ons'

12-02-2021 10:18
45

Dick Lukkien gaat met zijn FC Emmen een cruciale fase in de Eredivisie tegemoet. De hekkensluiter van de Eredivisie treft de aankomende weken twee tegenstanders waar punten tegen gepakt moéten worden, willen de Drenten nog zicht houden op lijfsbehoud.

Na 21 wedstrijden wacht Lukkien nog altijd op de eerste zege van het seizoen met Emmen. Door het uitblijven van de eerste driepunter komt de zogeheten 'RBC-index', de slechtst presterende Eredivisionist aller tijden in het seizoen 2005/2006, steeds dichterbij. "Ik heb die statistiek met betrekking tot RBC ook gelezen. Dat moet gewoon niet kunnen. Ik ben een enorme winnaar. Als je zolang niet wint zoals wij, word je daar chagrijnig en kriegel van. Het enige dat ik kan blijven doen is vol gas geven", vertelt Lukkien in gesprek met  Voetbal International.

Aankomend weekend gaat Emmen op bezoek bij nummer vijftien RKC Waalwijk, een week later komt nummer dertien PEC Zwolle op bezoek in De Oude Meerdijk. Voor Lukkien is het heel duidelijk: het wordt erop of eronder voor zijn ploeg. "Dit worden cruciale wedstrijden. Als het nu niet lukt, dan wordt het gewoon heel lastig. Willen we nog iets kunnen doen richting de plaatsen boven ons, moet het nu gaan gebeuren."

Dat Emmen ondanks alle nederlagen en enkele gelijke spelen wel de complimenten krijgt voor het veldspel is volgens Lukkien nu allemaal niet meer relevant. "De afgelopen weken hebben we genoeg wedstrijden met perspectief gespeeld. Vorige week nog tegen AZ (0-1 verlies, red.). Dat zij in de rust vloekend op elkaar van het veld gingen, zegt ook iets over ons. Maar ik ben eerlijk gezegd wel klaar met de aanknopingspunten. Het is tijd voor echte punten."