Nieuw contract voor groot talent van NEC: 'Eigen weg richting het profvoetbal'

Nieuw contract voor groot talent van NEC: 'Eigen weg richting het profvoetbal'

12-02-2021 14:36
17

NEC heeft met het verlengen van Souffian El Karouani een belangrijke slag geslagen. Het hoog aangeschreven talent (20) ligt nu tot de zomer van 2023 vast in Nijmegen. El Karouani werd genoemd bij meerdere clubs.

Het oude contract van El Karouani liep tot het einde van dit seizoen. "Souffian is een speler die een eigen weg heeft afgelegd richting het profvoetbal. Hij heeft hard voor zijn carrière moeten werken en veel moeten overwinnen. Dat zegt veel over zijn persoon en karakter", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubsite van NEC.

"De overtuiging en energie die hij met zich meebrengt helpt hem én ons elftal, waardoor hij veel toevoegt aan ons spel. Souffian beschikt over specifieke kwaliteiten die in het hedendaagse voetbal van belang zijn. We zijn blij dat we dit grote talent voor langere periode aan ons kunnen binden. Samen gaan we verder om onze ambities te verwezenlijken!"

El Karouani reageert zelf ook op het contractnieuws. "Ik ben heel trots dat ik mijn contract heb verlengd. Dit seizoen heb ik een basisplaats gekregen van de trainer en voel ik ontzettend veel vertrouwen. Ik heb hier hard voor gewerkt en ben blij dat ik wederom veel stappen in mijn ontwikkeling heb gezet. De komende jaren moet ik deze lijn doorzetten en elke dag alles geven."