Opmerkelijk: hondstrouwe De Ligt draagt al bijna twee jaar hetzelfde paar schoenen

Opmerkelijk: hondstrouwe De Ligt draagt al bijna twee jaar hetzelfde paar schoenen

12-02-2021 16:30
73

Het is Juventus-supporters opgevallen dat Matthijs de Ligt al bijna twee jaar hetzelfde paar schoenen draagt. De verdediger verdient miljoenen bij Juventus, maar ziet geen reden om steeds met een nieuw paar aan te komen zetten. Hij blijft trouw aan de schoenen die hij ook al droeg in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus van april 2019, 22 maanden geleden. De Ligt was toen nog speler van Ajax.

Vrijwel elke voetballer wordt gesponsord. Dus mocht er iets mankeren aan een schoen, dan krijgen ze zo een nieuw paar opgestuurd. Maar De Ligt doet daar niet aan mee en draagt wekelijks nog altijd de Adidas X 18.1 'White & Solar Yellow'.

De Ligt droeg de schoenen voor het eerst tijdens Ajax - Juventus (1-1) op 10 april 2019. Zes dagen later kopte hij Juventus uit de Champions League. In de daaropvolgende zomer verkaste De Ligt naar Turijn - en zijn schoenen gingen ook mee in de koffer. Hij draagt ze niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook op trainingen. Ze zijn inmiddels flink versleten, maar De Ligt weigert ze weg te doen.

Om promotionele redenen droeg De Ligt wel even de Predator X19 en de Mutator van Adidas, al viel hij snel terug op zijn oude paar.